Przepis podajemy za Leigh Ann z deszczowego Oregonu. Paskudna zima i chłodna wiosna to tam normalne. Dla amatorów czekolady i korzennych zapachów – ideał na chłodny dzień. Ciepły, aksamitny napój cudowny w smaku i łatwy w przygotowaniu – tylko 5 minut.
Użyjemy cydru z cynamonem, białej czekolady (warto zadbać o prawdziwą !), śmietany kremówki i proszku albo cukru waniliowego (jeśli wolicie słodko).
Składniki:
Przygotowanie:
Cydr wlać do rondelka. Podgrzewać przez 4-5 minut na wolnym ogniu. Dodać pokruszoną białą czekoladę, wanilię i śmietankę. Mieszać aż czekolada się rozpuści. Przelać do szklanek i udekorować bitą śmietaną i szczyptą cynamonu.
Uwaga: - jeżeli nie ma w sklepie korzennego cydru, nada się inny słodki, np. Circus Sweet Dancer i cynamon w proszku.