Serdecznie zapraszamy na konferencję „Polskie jabłka i cydr – nowe otwarcie” dotyczącej rozwoju przerobu krajowych jabłek na cydr, produkty przetworzone i suplementy diety.
Uczestnikami będą młodzi rolnicy/sadownicy, inwestorzy, handlowcy, producenci przetworów, suplementów diety, właściciele i szefowie lokali gastronomicznych oraz dziennikarze z redakcji związanych z wymienionymi sektorami.
Kluczem naboru będzie profesjonalizm uczestników, gdyż Konferencja jest początkiem programu zmiany struktury sadownictwa, handlu jabłkami i produktami pochodnymi, a szansą nowego rynku dla gastronomii są potrawy warzone przy udziale cydru jako komponentu. Wstęp jest bezpłatny, ale z uwagi na ograniczenia miejsca tylko za zaproszeniami. Zainteresowanych prosimy o wypełnienie formularza zgłoszeniowego i wysłanie na mail: info@cydreo.pl
Na scenie Konferencji zobaczymy praktyków rynku cydru i finansowania projektów z sektora rolnego. Zaprosiliśmy ekspertów marketingowców z Nowego Jorku którzy zmienili biznes cydrowy w Ameryce. W znacznej mierze ich zasługą jest fakt, że stan Nowy Jork od niedawna produkuje rocznie ok. 19 mln litrów cydru czyli 1 litr na mieszkańca (wobec ok. 6 mln litrów rocznie w Polsce) i ma najwięcej cydrowni, chociaż nie jest potęgą sadowniczą.
Konferencja stanowi pierwszy krok w celu budowy biznesu cydru w Polsce. Wpisuje się w hasło programu "Polska smakuje" służąc promocji wysokomarżowego zagospodarowania nadprodukcji jabłek. Prosimy o upowszechnienie informacji o Konferencji w Waszym środowisku.
Termin: 23 października 2019 w godzinach 11:00-15:00
Miejsce: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
00-930 Warszawa, ul. Wspólna 30
Organizator: Społeczna Grupa Inicjatywna Cydreo
Zgłoszenia: info@cydreo.pl
+48 507 501 000
Patronat: Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa